INKIJKEXEMPLAAR

Maria Magdalena

Het enige wat de Bijbel zegt over Maria Magdalena is dat zij één van de vrouwen was die Jezus volgden op zijn rondreis door Judea, en dat ze was bevrijd van zeven demonen. Bij nadere bestudering van de Griekse grondtekst, echter, blijkt een schat aan extra informatie te schuilen in de schaarse woorden over deze mysterieuze vrouw.

Met behulp van deze bronteksten, en met uitleg van de beeldtaal waarin de Bijbel is geschreven, wordt de lezer in dit boek stap voor stap meegenomen naar verrassende ontdekkingen en inzichten.

Het beeld dat verschijnt van Maria Magdalena is eeuwenlang een goed bewaard geheim geweest van een kleine groep ingewijden en vrije geesten.

Dit boek bevat tientallen schilderijen, fresco’s en beelden van beroemde kunstenaars, met – verhulde – verwijzingen naar de spirituele status van Maria, en de cruciale rol die zij heeft gespeeld in het beginnende Christendom.

BESTELLEN
STUUR EEN E-MAIL

Relevante boekgegevens

Het boek is volledig in kleur en bevat vele illustraties (236 pagina´s).
Klik op de knop hieronder voor de inhoudsopgave en 14 pagina’s als inkijkexemplaar (PDF)

INKIJKEXEMPLAAR

Titel Maria Magdalena, auteur van het vierde evangelie
Verkoopprijs €22,50
ISBN 978-90-825023-3-6
Verschenen 1 juni 2019
Bij Magdalena Uitgevers

Het boek is te koop bij alle boekwinkels in Nederland en België.
Ook kunt u het boek bestellen via de bekende boekenwebsites.
Wilt u een door de auteur gesigneerd exemplaar bestellen, stuur een e-mail
De prijs is €22,50 (verzendkosten hoeft u niet te betalen).

Wilt u op de hoogte blijven van de boeken van Anne-Marie, stuur een e-mail

STUUR EEN E-MAIL
LEZERSREACTIES

Dit boek bevat tientallen schilderijen, fresco’s en beelden van beroemde kunstenaars, met – verhulde – verwijzingen naar de spirituele status van Maria, en de cruciale rol die zij heeft gespeeld in het beginnende Christendom.

De overhandiging van de sleutel aan Petrus, 1482, Sixtijnse kapel, Rome – Pietro Perugino

Jezus overhandigt de sleutels van ‘het Koninkrijk der hemelen’ aan Petrus.
Een gebeurtenis in de evangeliën (Matt. 16:19) die ervoor heeft gezorgd dat de katholieke kerk hem ziet als de eerste paus. Kunstenaar Perugino wil ons laten weten dat deze eer eigenlijk aan Maria Magdalena toekomt. Zij staat achter Petrus in een opengedraaide lichaamshouding, waardoor zij centraal staat in het rechter tafereel. Zij kijkt als enige van de apostelen naar Jezus. De apostel links naast haar wijst naar haar. Dat het Maria Magdalena is, kunnen we afleiden uit haar schoeisel. Alle apostelen zijn op blote voeten. Alleen Jezus en zij dragen sandalen. Die van haar zijn dusdanig versierd dat duidelijk is dat deze figuur een vrouw moet zijn. Zij houdt een kleine rol papier vast: het evangelie dat zij heeft geschreven!

STUUR EEN E-MAIL

Lezersreacties

Ik ben diep geroerd door de ontsluierde symboliek die je ons in de boeken aanreikt! Het stookt het vuur in mijn lijf op en het ontroert mij tot diep in mijn weefsels! Met name de lans in de zijde van Jezus gaf een enorme lijfelijke ervaring. Maar ook de afbeeldingen helpen bij de ontsluiering! Bv p 118 Maarten van Heemskerk met de zwarte ida ter linker zijde vd gekruisigde Jezus (die laat voelen hoe pijnlijk het denken kan zijn!! De doornenkroon opzettend) en ter rechter zijde het denken (het luciferische denken dat ons te groot maakt) maar ook de bruid in het Hooglied met haar donkere huid! De zwarte weduwe Isis!! Voor mij zo ontsluierend werkend en inzichtgevend dat pas door ons eigen duister; ons eigen verdriet, wij kennis maken met onze innerlijke moeder! En pas als we ons overgeven aan die innerlijke moeder die onvoorwaardelijke liefde die in ons leeft en precies weet wat wij nodig hebben om door het duister weer het licht te zien.

– Annemarie –

Ik geniet van het boek, heb diepe bewondering voor je kennis en inzichten. Ik zit vol vragen en kan niet begrijpen dat deze kennis zo lang verborgen gebleven is. Wat heb je veel voorwerk gedaan om dit boek te kunnen schrijven. Alleen al die kunstwerken opsporen en analyseren. Ik maak een diepe buiging voor je.

– Flora –

Enige tijd geleden las ik de volgende zin: ‘profetie is oordeel, openbaring is genade’. Jouw boek is voor mij, en ik hoop voor velen met mij, een openbaring.
Na de inleidende, zorgvuldige overwegingen is daar opeens de conclusie: het vierde evangelie is van Maria Magdalena. En vanuit dat nieuwe perspectief krijgen heel veel teksten voor mij een nieuwe wezenlijke betekenis. Het eerste hoofdstuk van Johannes kon ik nooit bevatten maar nu schets je een heldere betekenis die van grote waarde is.
De basis heb je gelegd, bij mij gaat ‘de verinnerlijking’ nu door. En dat geldt voor de vele teksten die je uitlegt. Prachtig ook hoe je het Hooglied een nieuwe betekenis geeft. Op die manier schets je vanuit een veelheid van teksten, de, voor mijn gevoel, essentie van mens-zijn: wedergeboren worden.
En ook dat maak je heel concreet en breng je dichtbij, de nieuwe hemel en aarde of beter: het koninkrijk; kernachtig beschreven op pag 165 (weer zo’n bladzij om vaak te herlezen).
Wat een prachtig boek, ook door de vele reproducties; met de toelichting die je geeft worden opeens betekenissen zichtbaar, met een indrukwekkend slot op pag 229.
Ik hoop dat velen door dit boek geïnspireerd mogen worden. Wat past het ook prachtig in deze tijd, nu het bewustzijn van energieën etc. zo geweldig is toegenomen.

– Willem –