Maria Magdalena 2019-05-12T06:46:39+00:00
INKIJKEXEMPLAAR

Maria Magdalena

Het enige wat de Bijbel zegt over Maria Magdalena is dat zij één van de vrouwen was die Jezus volgden op zijn rondreis door Judea, en dat ze was bevrijd van zeven demonen. Bij nadere bestudering van de Griekse grondtekst, echter, blijkt een schat aan extra informatie te schuilen in de schaarse woorden over deze mysterieuze vrouw.

Met behulp van deze bronteksten, en met uitleg van de beeldtaal waarin de Bijbel is geschreven, wordt de lezer in dit boek stap voor stap meegenomen naar verrassende ontdekkingen en inzichten.

Het beeld dat verschijnt van Maria Magdalena is eeuwenlang een goed bewaard geheim geweest van een kleine groep ingewijden en vrije geesten.

Dit boek bevat tientallen schilderijen, fresco’s en beelden van beroemde kunstenaars, met – verhulde – verwijzingen naar de spirituele status van Maria, en de cruciale rol die zij heeft gespeeld in het beginnende Christendom.

BESTELLEN
STUUR EEN E-MAIL

Relevante boekgegevens

Het boek is volledig in kleur en bevat vele illustraties (236 pagina´s).
Klik op de knop hieronder voor de inhoudsopgave en 14 pagina’s als inkijkexemplaar (PDF)

INKIJKEXEMPLAAR

Titel Maria Magdalena, auteur van het vierde evangelie
Verkoopprijs €22,50
ISBN 978-90-825023-3-6
Verschenen 1 juni 2019
Bij Magdalena Uitgevers

Het boek is vanaf 1 juni 2019 te koop bij alle boekwinkels in Nederland en België.
Ook kunt u het boek bestellen via de bekende boekenwebsites.
Wilt u een door de auteur gesigneerd exemplaar bestellen, stuur een e-mail
De prijs is €22,50 (verzendkosten hoeft u niet te betalen).

Wilt u op de hoogte blijven van de boeken van Anne-Marie, stuur een e-mail

STUUR EEN E-MAIL

Dit boek bevat tientallen schilderijen, fresco’s en beelden van beroemde kunstenaars, met – verhulde – verwijzingen naar de spirituele status van Maria, en de cruciale rol die zij heeft gespeeld in het beginnende Christendom.

De overhandiging van de sleutel aan Petrus, 1482, Sixtijnse kapel, Rome – Pietro Perugino

Jezus overhandigt de sleutels van ‘het Koninkrijk der hemelen’ aan Petrus.
Een gebeurtenis in de evangeliën (Matt. 16:19) die ervoor heeft gezorgd dat de katholieke kerk hem ziet als de eerste paus. Kunstenaar Perugino wil ons laten weten dat deze eer eigenlijk aan Maria Magdalena toekomt. Zij staat achter Petrus in een opengedraaide lichaamshouding, waardoor zij centraal staat in het rechter tafereel. Zij kijkt als enige van de apostelen naar Jezus. De apostel links naast haar wijst naar haar. Dat het Maria Magdalena is, kunnen we afleiden uit haar schoeisel. Alle apostelen zijn op blote voeten. Alleen Jezus en zij dragen sandalen. Die van haar zijn dusdanig versierd dat duidelijk is dat deze figuur een vrouw moet zijn. Zij houdt een kleine rol papier vast: het evangelie dat zij heeft geschreven!