KUNDALINI SYMBOLEN

Terug naar index

De Slang

Symbool voor: de kundalini-energie

Voorbeelden uit de Christelijke kunst

KLIK OP DE AFBEELDINGEN VOOR EEN VERGROTING

Door de eeuwen heen zijn er altijd ingewijden, kunstenaars en mystici geweest die wisten dat Jezus niet geboren was als ‘de Zoon van God’, maar een kundalini-ontwaken had doorgemaakt, waarna hij één was met zijn Goddelijke Vader. De evangelieschrijvers hebben deze spirituele waarheid op inventieve wijze, met onder andere gebruik van beeldtaal en woordspelingen, verborgen in hun teksten (zie mijn boeken). Door de rigide houding van de kerk kon de waarheid niet hardop worden uitgesproken, maar ondergronds, via esoterische groeperingen als de Vrijmetselaars, vond zij haar weg naar het schildersdoek.

Zij wisten tevens dat ook Maria Magdalena – Jezus’ belangrijkste leerling – spiritueel ‘ontwaakt’ was. De zeven demonen die Jezus volgens de Bijbel uit Maria had gedreven, is een metafoor voor de uitzuivering van haar zeven chakra’s door de kundalini, waardoor ook zij met God was verbonden.
Voor meer info zie mijn boek over Maria Magdalena, en deze artikelen:
Maria Magdalena, verrassende nieuwe inzichten!
Maria Magdalena: Bezeten of spiritueel ontwaakt?

Maria Magdalena. Haar jurk lijkt op de huid van een slang. (kunstenaar onbekend)

Eugene Delacroix, 1853 – 1856. Voor de diepere betekenis van de kruisiging van Jezus, zie mijn boek ‘Ecce Homo, de Beeldtaal van de Bijbel’.

Antonello da Messina. Voor de diepere betekenis van de kruisiging van Jezus, zie mijn boek ‘Ecce Homo, de Beeldtaal van de Bijbel’.

Benedetto Nucci, 1571.

Master Virgo Inter Virgines. Voor de diepere betekenis van de kruisiging van Jezus, zie mijn boek ‘Ecce Homo, de Beeldtaal van de Bijbel.

Bartolomeo Passarotti

Pedro García de Benabarre. Voor de diepere betekenis van de doop van Jezus, zie mijn boek ‘Johannes de Doper die Jezus de Christus werd.

Peter Paul Rubens (attr. to)

Domenico Tintoretto

Man van Smarten (kunstenaar onbekend), Germanisches Nationalmuseum Nürnberg, circa 1470.

Eugene Delacroix, circa 1835. Voor de diepere betekenis van de kruisiging van Jezus, zie mijn boek ‘Ecce Homo, de Beeldtaal van de Bijbel’.

Pedro Berruguete

Gerard David, 1502-1508. Voor de diepere betekenis van de doop van Jezus, zie mijn boek ‘Johannes de Doper die Jezus de Christus werd.

Quentin Matsys. Voor de diepere betekenis van de tempelreiniging door Jezus, zie mijn boek ‘Ecce Homo, de Beeldtaal van de Bijbel’.

Filippo Lippi. Voor de diepere betekenis van de maagdelijke geboorte, zie mijn boek ‘Ecce Homo, de Beeldtaal van de Bijbel’.

Anoniem, Museu Nacional de Arte Antiga, Lissabon.

Santissima Trinità kerk, Momo. Voor de diepere betekenis van de kruisiging van Jezus, zie mijn boek ‘Ecce Homo, de Beeldtaal van de Bijbel’.

Fresco Doop van Jezus, kunstenaar onbekend. Voor de diepere betekenis van de doop van Jezus, zie mijn boek ‘Johannes de Doper die Jezus de Christus werd.

Amalteo Pomponio, Santo Stefano Kerk, Venetië. Voor de diepere betekenis van de doop van Jezus, zie mijn boek ‘Johannes de Doper die Jezus de Christus werd.

Espallargues. Voor de diepere betekenis van de kruisiging van Jezus, zie mijn boek Ecce Homo, de Beeldtaal van de Bijbel’.

Raffaello Sanzio

Manet Edouard, 1864.

Giuseppe Cesari il Cavalier D’Arpino. Voor de diepere betekenis van de maagdelijke geboorte, zie mijn boek ‘Ecce Homo, de Beeldtaal van de Bijbel’.

Tiziaan (Tiziano Vecelli), circa 1520.

Tiziaan (Tiziano Vecelli)

De Doop van Christus, Rijksmuseum. Voor de diepere betekenis van de doop van Jezus, zie mijn boek ‘Johannes de Doper die Jezus de Christus werd.

Andrea del Castagno, circa 1447.

Jezus en de Centurion van Capernaum, Franz Christoph Janneck. Klik hier voor het symbool de Palmboom.

Giovanni da Modena (volger van), circa 1450, Cappella di S. Croce, Mondovì Piazza, Torino. Voor de diepere betekenis van de kruisiging van Jezus, zie mijn boek ‘Ecce Homo, de Beeldtaal van de Bijbel’.

Kain en Abel, Giorgio Vasari. Zie voor de diepere betekenis van het verhaal van Kain en Abel mijn boek Kundalini-ontwaken.

Het Mystieke Huwelijk van St. Catharina van Siena, Clemente de Torres.

Jörg Ratgeb, 1505 – 1510. Voor de diepere betekenis van Het Laatste Avondmaal, zie mijn boek ‘Ecce Homo, de Beeldtaal van de Bijbel’.

De dans van Salomé (=de kundalini-slang) en de onthoofding van Johannes de Doper.
Klooster van St. Johannes in Müstair, Zwitserland. Voor de diepere betekenis van de onthoofding van Johannes, zie mijn boek ‘Johannes de Doper die Jezus de Christus werd.

Terug naar index